Gündem
22 Oca 2018 16:14 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:57

Uğur Mumcu ödülleri sahiplerini buldu! İşte Basın Ödülleri'ni kazananlar...

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) 25. Uğur Mumcu’yu Anma ve Ödül Gecesi, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şubesi ve Tepebaşı Belediyesi ortaklığında düzenlenen 25. Uğur Mumcu’yu Anma ve Ödül Gecesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapıldı.

9 dalda ödülün sahibini bulduğu anma gecesi ve ödül törenine;  Filistin Tarım Bakanı Waleed Assaf, Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Gaye Usluer ve Utku Çakırözer, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, siyasi parti ve STK temsilcileri ile gazeteciler katıldı.

Gecede Siyaset Ödülü Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa’ya verilirken Hukuk Ödülü başlatmış olduğu Adalet Yürüyüşü ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verildi. Yurtdışında olduğu için ödülü Kılıçdaroğlu adına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Grup Sözcüsü Bülent Tezcan aldı. Basın Ödülü’ne layık görülen CHP İstanbul Milletvekili ve Gazeteci Enis Berberoğlu’nun ödülünü ise eşi Oya Berberoğlu aldı. Ödülü almak için kürsüye çıkan Oya Berberoğlu eşinin yazmış olduğu mektubu okudu. Gecede ayrıca Ali Gaffar Okkan da anıldı.

İNATLA SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Uğur Mumcu’nun sinevizyon gösterisiyle başlayan Anma Gecesi ve Ödül töreninde konuşan Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir şube Başkanı Can Hacıoğlu, “25 yıldır bu geceyi sürdürüyoruz. İnatla sürdürmeye devam edeceğiz. Uğur Mumcu anısına Eskişehir’de bu geceyi biz yapıyoruz. Bu bize gurur veriyor” dedi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, “Uğur Mumcu çok büyük bir araştırmacı gazeteciydi. Aynı zamanda ileriyi çok iyi görebilen bir gazeteciydi. O Türkiye’yi bekleyen iki konuya dikkati çekerdi. Biri terör diğeri de radikal islamdı. Bunu konuşmalarında ve kitaplarında çok iyi işlerdi” diye konuştu.

KARŞI ÇIKINCA BUNLAR CHP’Lİ DİYORLAR

Ataç, yapılması planlanan termik santral konusuna değinerek, “Termik santral konusunu biz istiyoruz ki olumlu düşüncelerde olsun. Karşılıklı konuşalım. Ama öyle olmuyor. Karşı çıkınca bunlar CHP’li hiçbir şey istemezsiniz diyorlar. Ortaya koydukları bir şey yok. Bu ne AKP’nin ne CHP’nin ne de MHP’nin sorunu” dedi.

Konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. Gecede ödül alan isimler şu şekilde oldu:

Siyaset Ödülü: Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa

Demokrasi Ödülleri: Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu ve Pakize Alp Akbaba ve Türk Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Haydar Urfalı, Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan ve Eğitim İş Şube Başkanı A. Kadir Önder,

Basın Ödülleri: Enis Berberoğlu, İlhan Taşçı, Emin Çapa, Melih Aşık, Mediha Olgun, Gökmen Ulu, Bekir Coşkun, Eyüp Kelebek ve Ali Naki Erdoğan

Bilim Ödülleri: Prof. Dr. Hikmet Karakoç ve Prof. Dr. Atilla Cavkaytar

Hukuk Ödülü: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu (Adalet Yürüyüşü),

Sanat Ödülleri: Eskişehir Senfoni Orkestrası adına Nazlı Avcı, Şehir Tiyatrosu oyuncularından Ecren Can Serim ve Emre Demir

Çevre ve Kent Ödülü: TEMA Eskişehir Şubesi

Spor Ödülleri: Ampute Milli Futbol Takımı, Orhan Erpek, Eskişehir Basket Takımı ve Eskişehir Selka Hentbol Takımı

Emek-Mücadele Ödülleri: Saadet Özkan ve Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu

Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Orhan Erinç