Röportaj
16 Ağu 2017 12:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:03

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün iddialı konuştu: THY Dünyanın en iyisi olacak!

Dinamik, hareketli ve eğlendirici programlara imza atan Adem Metan, Radyo Viva’daki programında THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’ü konuk etti.

Radyo Viva’da ünlü radyo programcısı Adem Metan’a konuk olan Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Bir soru üzerine çocukluğuyla ilgili bilgi veren Üstün, Trabzon’dan İstanbul’a göç eden bir ailenin 4 çocuğundan birisi olduğunu söyledi. Okul döneminde sosyal bilgiler dersinde başarılı olduğunu belirten Üstün, ilkokulda bir arkadaşıyla da gazete çıkardıklarını belirtti. Ailesinin ilk başlarda İletişim Fakültesi’ni okumasına karşı çıktığını da anlatan Üstün, “Kuzenlerim mühendislik bölümünü okudu. Ailemizde İletişim Fakültesi’ni tek ben okudum. Çok memnunum” dedi. ATV Haber Merkezinde görev yaptığını ve kurumun kendisini iş ve eğitim amaçlı olarak Londra’ya gönderdiğini de aktaran Üstün, kendisini geliştirdiğini söyledi. THY Basın Müşavirliği görevini 1,5 yıldır sürdürdüğünü hatırlatan Üstün, çok hareketli ve sorumluluk veren bir görev olduğunu kaydetti. Günün 24 saati telefonunun çaldığını da anlatan Üstün, şöyle konuştu: “Bize bu görevi layık görenlerin yüzünü kara çıkarmamalıyız. Emaneti en iyi şekilde teslim etmeliyiz. THY, dünyayı birbirine kavuşturan ve hasretliğini gideren bir kuruluştur. Türkiye’nin milli bayrak taşıyıcısı oldu”

İnsanlar kendilerini geliştirmeleri için değişik yerlerde çalışmalı. Medya oldukça heyecanlı bir iş. Devamlı hareket var. İnsanların kanı kaynıyor. Hayatında göremeyeceğin yüzlerce insanla karşılaşıyorsunuz. Önemli bir deneyim oluyor. Medyanın dışında karşılaşmak mümkün değil.

“THY, ÜSTÜSTE 9’UNCU KEZ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ”
THY’nin birbirinden önemli ödüllere layık görüldüğünü de vurgulayan Üstün, Paris’te düzenlenen Airshow’da 2017 Skytrax sonuçlarına göre üst üste 9’uncu kez “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” ilân edildiğini belirtti. Üstün, THY’nin,  “En İyi Business Class İkram Servisi”, “En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu” ve “En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu İkramı” ödüllerinin de sahibi olduğunu hatırlattı.

“PHUKET UÇUŞU İYİ BİR NİMET”
THY’nin yine büyük bir başarıya imza attığını da ifade eden Üstün, 17 Temmuzda çiftlerin balayı için tercih ettiği turizm merkezi Phuket hattını açtıklarını belirtti. Bilet satışlarının iyi gittiğini de kaydeden Üstün, 300. Destinasyon olduğunu söyledi. Üstün, “Phuket, dünyadaki en önemli balayı rotalarından birisi. Yolcularımız İstanbul’dan THY kalitesiyle direkt  uçuyor. İyi bir nimet. ABD’de 9, Avrupa İngiltere, İtalya gibi birçok destinasyona direkt uçuyoruz. 10 yıl önce /Miami’ye direk uçacaksınız’ deselerdi inanır mıydınız? Büyük bir farkındalık var. 336 uçakla ve 6,5 yaş olarak en genç filoya sahibiz. Mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. 

“SEFER İPTALLERİNİ SOSYAL MEDYADAN DUYURDUK”
THY’de görev başladıktan sonra sosyal medyayı aktif kullandığını da anlatan Üstün, acil açıklamalarda etkin olduğunu belirtti. Önemli kitlelere ulaştıklarını söyleyen Üstün, hava şartlarının kötü olduğu günlerde sosyal medyadan sefer iptallerini duyurduklarını belirtti. Metan’ın sorusu üzerine Trabzonspor taraftarı olduğunu da açıklayan Üstün, ancak hiç şampiyonluk yaşayamadıklarını belirterek serzenişte bulundu. Trabzonspor’un 50.yılını kutladığını da hatırlatan Üstün, nasıl taraftarı olduğunu da şöyle anlattı: “17 yaşına kadar Fenerbahçe taraftarıydım. Ancak rahmetli Hüsnü Çil abimle Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarını izlerken onları sinirlendirdim. Beni Fenerbahçeli yaptılar. Ancak büyüdükten sonra doğru yolu bulduk. Trabzonsporlu oldum”
 
“ELEKTRONİK CİHAZ YASAĞINDA YOLCU SAYIMIZDA DÜŞÜŞ OLMADI”
Yine bir soru üzerine de ABD’ye düzenlenen uçuşlardaki elektronik cihaz yasağına da değinen Üstün, o dönemde ABD ve İngiltere uçuşlarındaki yolcu sayısında bir düşüş yaşamadıklarını hatırlattı. Yolculara ücretsiz internet hizmeti sunduklarını ve lap top dağıttıklarını da kaydeden Üstün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Lap topları özel bavulla taşıdık. İstanbul’da aldık, New York, Londra veya Atlanta’da teslim ettik. Söylediklerimizi yerine getirdik. Bu da bizim için farklı bir gurur oldu. Süreci çok güzel götürdük. Gerek Ulaştırma Bakanlığı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın görüşmeleriyle zaten lap top yasağı kaldırıldı. Hamdolsun yolcularımıza kabinde lap toplarını taşımaları sıkıntı olmadan götürebiliyorlar”
 
“HOBİLERE DİKKAT EDİYORUM”
Gençlere ve öğrencilere hangi tavsiyelerde bulunduğunun sorulması üzerine Üstün, istedikleri bölümü tercih etmeleri gerektiğini anlattı. Öğrencilerin derslerinin yanı sıra okudukları bölümle ilgili çalışmalarının önemli olduğunu da kaydeden Üstün, “Kendilerini geliştirsinler. Genç bir ekiple çalışıyorum. Hızlı ve doğru kararlar vermeliyiz. Gençler karar versin devam etsinler. Hem sosyal hem iş alanında gelişsinler. Hobileri olsun. Ben hobilere dikkat ediyorum. Maket araba kullanmayı seviyorum. Tespih koleksiyonum var” diye konuştu.  Yine bir soru üzerine de Karadeniz ve Türk Sanat Müziği dinlemeyi çok sevdiğini de söyleyen Üstün, her yemeği tercih ettiğini belirtti. Mutfakta yemek yapmayı sevdiğini de kaydeden Üstün, “Yemek pişirmek büyük bir sanat, kolay iş değil” dedi.