Medya
22 Oca 2018 11:50 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:57

Sevilay Yılman'dan bomba iddia! Hangi medya patroniçesi CHP'den aday oluyor?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, CHP ve FOX Tv üzerine bomba gibi bir iddiayı köşesine taşıdı.

Sevilay Yılman, CHP'li Erdoğan Toprak'ın avukat eşi Ece Güner Toprak'ın FOX Türkiye'nin büyük hissedarı ve önümüzdeki seçimlerde İstanbul'un önemli bir ilçesinde belediye başkan adayı olacağını iddia etti.

Sevilay Yılman, Canan Kaftancıoğlu'nu yazdıkça CHP içinden çok sayıda telefon aldığını belirterek kulis bilgilerini köşesine taşıdı.

İşte Sevilay Yılman'ın çok konuşulacak o iddiasının da içerdiği bugünkü yazısından bir bölüm:

NEYMİŞ BU ERDOĞAN TOPRAK’IN MEDYA GÜCÜ?


CHP İstanbul İl Başkanlığı’nı Canan Kaftancıoğlu’nun kazanmasının ardından yaşanan örgüt içi tartışmaları yazdıkça telefonlarım susmuyor. Gelen kulislerin, söylenenlerin, ortaya atılan iddiaların haddi hesabı yok değerli okurlarım.

Tabii bazıları bu yazdıklarım dolayısıyla bana kızıyor, hatta ortada hiçbir sorun yokken, varmış gibi gösterdiğimi iddia edip beni mikserlikle suçluyor, ama bunu diyenlerin bile bu söylediklerine inanmadıklarını biliyorum. Çünkü ortada ciddi bir çatlak var ve bu çatlak her geçen gün büyüyor.

Bu arada, bir önceki yazımda, bu oluşan çatlağın perde arkasındaki sorumlularından birinin İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak olduğunu yazmıştım. Kendisiyle tanışıklığımız eskilere dayanır. Aradı yazdıklarım üzerine. İtiraz etmemekle beraber Canan Kaftancıoğlu’nu desteklediğini söyledi açık açık. Ama bu desteğin arkasında bir proje ya da başka bir B planı falan olduğu yönündeki iddiaları kabul etmedi.

Ben de zaten etmesini beklemiyorum, ama Kaftancıoğlu’nu desteklemesi dolayısıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığının zora girdiğini yineliyorum. Ayrıca Toprak’ın Kılıçdaroğlu üzerinde etkisi olduğu yönündeki söylentilerin doğru olduğuna da inanıyorum. Bunu kendisine de söyledim telefon görüşmemizde.

Ha, “Neden bu kadar etkili?” diye sorabilirsiniz? Bir sürü şey üfleniyor kulağıma bu konuda. Bunlardan biri de Erdoğan Toprak’ın sahip olduğu medya gücü gösteriliyor. Bilen çokmuş ama ben yeni öğrendim. Meğer Erdoğan Toprak, eş durumundan Türkiye’deki FOX TV’nin sahibiymiş.

Gerçekten de FOX TV’nin yüzde 75 hissesi, Toprak’ın avukat eşi Ece Güner Toprak’a aitmiş. Ve yalan doğru bilinmez ama Erdoğan Bey, bir medya patroniçesi olan eşinin de CHP’de siyaset yapması için kulis yapıyormuş.

Eğer önümüzdeki yerel seçimlerde Ece Güner’i İstanbul’un kazanılacak bir ilçesinde yahut büyükşehirde aday olarak görürseniz şaşırmayın derim...