Gündem
24 Eyl 2018 20:33 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:52

Pantolon yüzünden intihar haberini yapan gazeteci serbest bırakıldı

Liseye giden oğluna pantolon alamamasının ardından intihar eden İ. D.’in haberini yapan gazeteci Ergün Demir gözaltına alınmıştı.

Liseye giden oğluna pantolon alamamasının ardından intihar eden İ. D.’in haberini yapan gazeteci Ergün Demir gözaltına alındı. Adliyede ifade veren ve intihar eden babanın ailesiyle yaptığı görüşmelerde 'gizli ses kaydı alıp almadığı' sorulan Demir hakkında 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakma kararı alındı. Demir'in serbest bırakılması için hâkimi beklediği kaydedildi.

Hayatını kaybeden babanın oturduğu 17 Ağustos Mahallesi'nin muhtarı Halil Taş da gazeteci Demir'in aileyle yaptığı görüşme sırasında evde olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Dosyaya gizlilik kararı getirildi.

Demir, Kocaeli Zirve gazetesine yaptığı açıklamada, "Ekipler önce evime gelmişler, evde olmadığımı öğrendiklerinde beni aradılar, ben de güvenlik güçlerine kendim teslim oldum. Şu anda ifade vermek üzere karakola götürülüyorum" diye konuştu.

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile gözaltına alınan Demir, önce sağlık kontrolüne, daha sonra da Körfez İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Demir, tamamlanan işlemleri sonrası Körfez Adliyesi’ne sevk edildi. Demir, ifadesinin alınmasının ardından 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakıldı.

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda gözaltındaki Demir ile görüştüğünü belirterek, "İfadesinin alındığı ve savcılığa sevkinin yapıldığını söyledi. Demir'e 'Hafize Devrim ile yaptığı görüşmeyi izin almadan kaydettiği ve yayınladığı suçlaması' yöneltilmiş. Demir, 'Kaydı izin alarak yaptım; iki kişi şahittir' dedi" aktarımında bulundu.