Kitap
02 Mar 2018 14:00 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:03

Gazeteci-yazar Melda Tunçel'den yeni kitap: “Dile Senden Ne Dilersen"

Uzun yıllar gazetecilik yaptıktan sonra İngiltere ve Türkiye'de kişisel gelişim eğitimi alan Melda Tunçel, yeni bir kitaba imza attı.

Yıllarca gazetecilik yaptıktan sonra kişisel gelişim üzerine İngiltere ve Türkiye’de aldığı eğitimlerle hayatına yön veren Melda Tunçel, yeni çıkardığı kitabı “Dile Senden Ne Dilersen” ( Niyetin Gücü) ile ses getirecek.

Gazetecilik yaptığı dönemlerde tanırım Melda ‘yı hatta aynı gazetede yıllarca beraber çalıştık. O sonra Londra’ya gitti ve mesleğe orada da devam etti.  Hayata duruşundaki iyimserlik,  masalsı hayaller, anlattığı gizemli pozitif hikayeler, gelişmiş manevi yönü ile hep farklıydı zaten.  Aradan uzun yıllar geçti, anne oldu , Türkiye’ye geri dönüş yaptı ve bir gün karşılaştığımızda ilk sorduğum şey ;
‘Masalsı mucizelere ve tutkuyla istenen her şeyin olacağına hala inanıyor musun, yoksa artık değiştin mi?’ oldu .

Cevabı hazırdı . Çünkü o daima inanmaktan öte bunu biliyor ve bildiğine inanmaya devam ederken hayallerinin gerçekliğini yaşıyordu. Melda bu cevabı vermekle kalmamış bir de kitap yazmıştı. Gerçekleşen en büyük dileği kızı Lara’ya ithaf ettiği kitabı DİLE SENDEN NE DİLERSEN (Niyetin Gücü) ‘de hem kendi deneyimleri, hem de  gazetecilik mesleğinin yanı sıra kişisel gelişim danışmanlığı yaptığı kişilerin deneyimlerinden oluşuyor.

‘Sadece inanmaya cesaret ettiklerin ve inandıkların sana verilecektir’

Kitabında dilek dilemek, istemek, niyet etmek arasındaki farkı ve bağı anlatarak, dilek dileme günlerini, niyet etme cümlelerini vurgulayan Melda Tunçel, ayrıca kendi oluşturduğu Anadolu Fheng shui konusunda da bu toprakların ritüellerine yer vermiş.

‘Gerçekleşmemiş dilek yoktur, doğru dilenmemiş ve niyet edilmemiş dilek vardır’ diyen Melda Tunçel, şikayetlerin bittiği yerde, dileklerin gerçekleşmeye başlayacağını söylüyor.



Melda Tunçel kimdir?

İstanbul doğumlu olan Melda Tunçel, 1990 yılında başladığı Sabah gazetesi ile medyaya adım attı. 1993 yılında Sabah ve ATV adına Londra’da gazetecilik yaptığı dönemde eğitimini Media Studies (Tv ve Radyo Programcılığı yanısıra Basın fotoğrafçılığı) olarak tamamladı. Mesleğine Haber Merkezi ve Polis muhabiri olarak başlasa da, hemen her alanda haber ve röportajlarla yazılı basında yer aldı. Klass FM ve Londra Türk Radyosu program yapımcılığının yanı sıra Londra’da yayınlanan Türkçe ve İngilizce gazetelerde yazarlık ve editörlük yaptı. Mesleki ve kişisel gelişimi için Londra’da almış olduğu spirituel çalışmalarını, 2006 yılından sonra gazetecilik ve televizyonculuk deneyimleriyle birleştirdi.

Posta Gazetesi hafta sonu eklerinde haber ve yazılar yazdı, Pozitif dergisinde telifli yazarlık yaptı. Kanalturk TV’de başladığı ‘Melda Tunçel ile 44+ ‘programı ile dikkatleri çeken konseptinin hemen ardından Airport TV ye aynı isimle taşıyarak, hafta içi her gün günde 3 saat canlı yayın ile aralıksız devam etti.

ATV Avrupa’da yayınlanan ‘Ramazan sohbetleri ‘adlı programla da kendini gösteren Melda Tunçel; hafta içi her gün hazırlayıp sunduğu YAŞAM MİMARI adlı programı ile hafta içi her gün Cem Tv ekranlarından izleyicisi ile buluştu.

Londra’da başladığı ve İstanbul’da devam ettiği spirituel çalışmaları ve bireysel gelişim eğitimlerini uygulayıcı ve uzman eğitmen olarak tamamlayan Melda Tunçel Yaşam Koçluğu – NLP Uzmanlığı- Aile Dizimi Uygulayıcısı olarak çalışmalarına yurtiçi ve yurtdışı etkinlik programları ile devam ediyor. Yaptığı araştırmalarla Anadolu Fheng Shui alanında dilek, niyet, bereket, şükür konularında seminer ve konferanslar veren, olumlu düşünme, niyetin gücü ve dua enerjisi hakkında pek çok kişinin dileklerinin gerçekleşmesine vesile olan Melda Tunçel grup ve bireysel çalışmalar yapıyor.

Gerçekleşen en büyük dileğinin kızı Lara olduğunu söyleyen Melda Tunçel’in, 2010 yılında çıkan ÖĞRENDİM / Geliştiren -Öğretici şiirler isimli meditatif bir CD albümü vardır. Ayrıca Astroloji Uzmanı Duygu Tağmaç ile birlikte hazırladıkları ‘Doğru Zamanlar 2018 Ajandası’nın yazarlarındandır.