Gündem
21 Tem 2018 11:35 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:46

Anıtkabir'de Atatürk'e hakaret edip sosyal medyada yayınladı

Ankara Başsavcılığı'nda sosyal medyada Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci hakkında soruşturma başlatıldı

Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği video görüntüsü sosyal medyada yer alan şahıs ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın suçları soruşturma bürosu tarafından soruşturma başlatıldı.

Mustafa Kemal Atatürk 'e hakaret eden ve adının Safiye İnci olduğu öne sürülen kadının videosu sosyal medyada tepkilere neden oldu.

#SafiyeinciTutuklansın etiketinde toplanan tepkilerin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geti. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, " Anıtkabir 'de Mustafa Kemal Atatürk 'e hakaret ettiği video görüntüsü sosyal medya'da yer alan şahıs ile ilgili olarak AnkaraC.Başsavcılığı Basın suçları soruşturma bürosu tarafından soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Videoda, “Geldiğim için çok utanıyorum. Çok ısrar ettikleri için geldim. Atatürk’ü zerre kadar sevmiyorum. Türkiye’yi de Atatürk kurtarmadı. Hani Tayyip’i sevmeyen Atatürkçüler var ya… Atatürk Tayyip’in b.ku bile olamaz” ifadeleri kullanılıyor.

İşte o video: 



Gözaltına alındı

Hakkında soruşturma başlatılan Safiye İnci, Ankara Yenimahalle'deki ikametgahında göaltına alındı. İnce ifadesi alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.